Food – ISO 22000

Siguranța alimentelor și a furajelor – dovadă de conformitate dincolo de frontiere

În prezent, toți membrii lanțului valoric au cerințe mari în ceea ce privește siguranța alimentelor. De la producătorul agricol la vânzătorul cu amănuntul, de la transportator la fabricantul de utilaje și de ambalaje – fiecare întreprindere implicată este responsabilă pentru siguranța alimentară. Puteți dovedi faptul că procesele dvs. sunt conforme cu legislația în vigoare și cu cerințele de calitate printr-o certificare acordată în conformitate cu standardul internațional din domeniu, ISO 22000. Marca de certificare DEKRA reprezintă dovada dvs. de respectare a siguranței în relația cu clienții din întreaga lume.

Sensul și scopul standardului ISO 22000

Spre deosebire de toate celelalte standarde obișnuite de calitate folosite în industria alimentară și a furajelor, ISO 22000 este valabil pentru întreaga industrie, oriunde în lume. Toți participanții direcți și furnizorii din industrie pot aplica acest standard complet, deoarece acesta include cerințele HACCP.

Sistemele de management al siguranței alimentelor instituite în conformitate cu ISO 22000 sunt în mare măsură elaborate în temeiul standardelor ISO 9001 și ISO 14001. Acest aspect îi facilitează considerabil companiei certificate îndeplinirea obligațiilor legale în materie de răspundere civilă pentru produse (cerințe de organizare, selecție, control, documentare și diligență).

Grație certificării DEKRA în conformitate cu ISO 22000, reduceți riscurile de angajare a răspunderii civile și vă demonstrați dincolo de orice frontieră poziția de partener de încredere din industria alimentară, orientat totodată spre calitate.

Ce vă oferă DEKRA

Un sistem de management al calității ISO 22000 aplicat în mod consecvent vă ajută să identificați de timpuriu posibilele riscuri și să le evitați sistematic. Bazându-vă pe experiența internațională deținută de DEKRA în domeniu pentru certificarea activității dvs., vă veți bucura de următoarele beneficii:

  • Un standard de calitate uniform și complet pentru toate procesele legate de alimente și furaje
  • Certificare recunoscută la nivel global
  • Măsuri de precauție eficiente împotriva riscurilor de angajare a răspunderii civile
  • Grad ridicat de compatibilitate cu alte standarde de management, precum ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 și ISO 45001
  • Documentație și costuri de certificare minime pentru integrarea în sisteme de management existente

Vă oferim sprijinul nostru practic, la obiect, permanent în ceea ce privește toate aspectele certificării. În mod neutru și independent. Nevoile dumneavoastră specifice constituind prioritățile noastre.