Automotive – IATF 16949

Deschizătorul dumneavoastră de uşi către piaţa globală – ca partener recunoscut al industriei auto

Ca furnizor pentru industria auto, îndepliniţi cele mai înalte cerinţe referitoare la calitatea produselor şi a proceselor. Cu ajutorul certificării IATF 16949, această performanţă de vârf va fi vizibilă la nivel mondial. Folosiţi cel mai important standard din industria auto pentru a vă consolida poziţia în faţa concurenţei internaţionale şi a pătrunde pe pieţe noi. Puteţi să vă bazaţi pe expertiza completă, la nivelul întregului sector, a DEKRA.

Sensul şi scopul standardului IATF 16949

Standardul IATF 16949 combină conţinutul a numeroase standarde internaţionale de calitate, incluzând QS 9000 (SUA), VDA 6.1 (Germania), EAQF (Franţa) şi AVSQ (Italia). Este recunoscut internaţional de toţi constructorii importanţi de automobile şi furnizorii de sisteme.

Scopul standardului este de a îmbunătăţi continuu calitatea proceselor în sectoarele de dezvoltare, producţie, montaj şi întreţinere. În acest sens, erorile şi riscurile din procesele de producţie, precum şi din lanţul de aprovizionare sunt identificate, documentate şi eliminate.

Procesul de certificare pentru IATF 16949 urmează structura standardului ISO 9001. Este deschis furnizorilor de piese folosite în producţie şi furnizorilor de servicii din industria auto. Certificatul, de exemplu afişarea mărcii de certificare DEKRA, constituie astăzi, în cele mai multe cazuri, cerinţa prealabilă pentru a deveni furnizor pentru anumiţi producători sau pe anumite pieţe.

Ce vă oferă DEKRA

Cu un sistem de management al calităţii implementat unitar, conform IATF 16949, vă veţi spori competitivitatea, veţi elimina slăbiciunile şi veţi creşte rentabilitatea. Certificarea prin DEKRA vă va aduce şi alte avantaje:

  • Accesul pe piaţa internaţională: Recunoaşterea de către toţi marii producători
  • Proces de certificare flexibil care ia în calcul procedurile dumneavoastră individuale
  • Integrarea facilă în alte sisteme de management
  • Avantaj concurenţial asigurat de DEKRA în sectorul auto

Avem numeroşi ani de experienţă cu IATF 16949, precum şi cu cerinţele specifice ale marilor producători. Acesta este un avantaj apreciat de furnizorii de vârf din Europa, Asia şi SUA.